هیچ محصولی در سبد خرید نیست
راهنمای خرید بهترین گوشی موبایل بازار ایران – آبان ۱۴۰۳
راهنمای خرید بهترین گوشی موبایل بازار ایران – آبان ۱۴۰۳
به گزارش ری موبو به نقل از دیجی کالا مگ راهنمای خرید بهترین گوشی موبایل بازار ایران ما در این راهنمای خرید سعی کردهایم تا جدا از معرفی محصولات برتر، شما را به شکلی «واقعی» راهنمایی کنیم تا اجزای گوشیهای هوشمند را بیشتر بشناسید و قدم به قدم به خرید یک گوشی موبایل متناسب با سلیقه و بودجهتان نزدیک شوید.
راهنمای خرید بهترین گوشی موبایل بازار ایران خرید گوشی موبایل مانند هر وسیله دیگری، نیازمند تحقیق و کسب اطلاعات کافی است. ما در این راهنمای خرید سعی میکنیم تا بهترین محصولات بازار را معرفی کنیم و حتی به صورت اختصاصی، از گوشیهای محبوب در هر زمینهای صحبت کنیم. فرقی ندارد که شما به دنبال یک گوشی گیمینگ هستید، یا یک گوشی اقتصادی و حتی گوشیهای مقاوم؛ ما در این راهنمای خرید رفته رفته تمامی نیازهای شما را برای داشتن انتخابی برتر برطرف میکنیم و سعی داریم تا شما تجربهای لذتبخش از خرید داشته باشید.
مهم نیست که چه کاره هستید یا چه سنی دارید؛ گوشیهای هوشمند تلفن همراه یا موبایلها، امروزه بخش مهم و جدانشدنی زندگی ما هستند که زندگی خبریتوتال ما به آنها گره خورده است. خرید یک موبایل خوب میتواند به شما کمک کند تا نیازهای خود را به بهترین نحو برطرف کنید، اما موبایل خوب چه ویژگیهایی دارد و قبل از خرید باید به چه فاکتورهایی دقت کنیم در ادامه یک راهنمای کامل برای این امر آماده کردهایم تا بهترین موبایل را بر اساس نیازهای خود انتخاب کنید.
پیش از خرید موبایل چه نکاتی را باید در نظر بگیرید؟
راهنمای خرید بهترین گوشی موبایل بازار ایران گوشیهای موبایل این روزها دارای جزئیات سختافزاری، نرمافزاری و ظاهری گوناگونی هستند که تنوع آنها در ردههای گوناگون، گاهی باعث سردرگمی مشتریان میشود. ما سعی داریم در ادامه این راهنمای خرید به نکات ریز و درشت بپردازیم، تعاریف مختلف از دوربین تا سیستمعامل و پردازنده، رم و حافظه و سایر موارد را به سادهترین شکل ممکن بیان کنیم و به شما برای یک انتخاب هوشمندانه و صد درصد آگاهانه کمک کرده باشیم.
سیستم عامل
سیستم عامل یا OS، همان چیزی است که کمک میکند تا هر دستگاه خبریتوتال مثل موبایلها، تبلتها و کامپیوترها، بتوانند برنامهها و بازیهای مختلف را اجرا کنند. مثلا ویندوز یک سیستم عامل برای کامپیوترهای شخصی است. روی گوشیهای موبایل، در حال حاضر دو سیستم عامل مهم هستند که بیشترین تعداد کاربران را به خود اختصاص دادهاند؛ iOS و اندروید. انتخاب هر کدام از این سیستمعاملها، به معنای ورود به اکوسیستمی کاملا متفاوت با تشابهات اندک است و این قضیه تاثیر زیادی روی تجربه کاربری شما میگذارد. باید توجه داشت که استفاده از گوشیهای اندرویدی در ایران به دلیل محدودیتهایی که سیستمعامل و اکوسیستم iOS در ایران دارد، بیشتر توصیه میشود اما با این حال برای رفع محدودیتهای iOS راههای گوناگونی است که بیشتر از پس کاربران نیمهحرفهای بر میآید.
تفاوت سیستم عامل اندروید و iOS در چیست؟
iOS
- اپل آن را توسعه داده و به صورت انحصاری فقط روی گوشیهای آیفون در دسترس است
- بعضی برنامههای اپل که از ابتدا روی ios در دسترس هستند عبارتند از: سافاری، اپل میوزیک، اپل مپس، فیستایم و غیره
- اپاستور اپل نسبت به رقیب خود محدودتر است اما بیش از ۱ میلیون برنامه مختلف تا امروز روی آن منتشر شدهاند
- با دستگاههای دیگر در دنیای اپل به خوبی هماهنگ میشود (مثل آیپد، اپل واچ، مک بوک و اپل تیوی)
- از دستیار صوتی Siri بهره میبرد
- امکانات شخصیسازی کم و محدودی دارد
اندروید
- تقریبا تمام گوشیهایی که شیائومی، سامسونگ، گوگل، نوکیا و … توسعه میدهند بر اساس سیستم عامل اندروید هستند
- بعضی برنامههای اپل که از ابتدا روی اندروید در دسترس هستند عبارتند از: گوگل مپس، گوگل کروم، گوگل درایو، یوتوب، گوگل داکس و غیره
- گوپلی پلی یک استور با بیش از ۱ میلیون برنامه مختلف برای دانلود است
- با دستگاههای اندرویدی دیگر مثل تبلتها و دستگاههای گوگل به خوبی هماهنگ میشود
- دستیار صوتی گوگل
- امکانات شخصیسازی زیاد
دوربین
یکی از مهمترین فاکتورهایی که هنگام خرید گوشی موبایل برایمان اهمیت دارد، گرفتن عکسهای باکیفیت است. دوربین گوشیها نقش مهمی را در زندگی خیلی از ما بازی میکند، چرا که دنیای امروز، دنیای سوشال مدیا و دیجیتال است و البته با دورکار بودن خیلیها، حالا خیلیها کیفیت دوربین فیلمبرداری گوشی برایشان اهمیت بالایی دارد.
سختافزار دوربین
دوربینها در گوشیهای هوشمند سال به سال در حال پیشرفت هستند و قطعات و سختافزارهای به کار گرفته شده در آنها، شامل بخشهای مختلفی میشود که هر کدام میتوانند کارایی گوناگونی برای کاربر داشته باشند.
سختافزار دوربین، قطعات و اصطلاحات گوناگون
مگاپیکسل
مگاپیکسل واحد اندازهگیری تصویر است. یک مگاپیکسل معادل یک میلیون پیکسل است و پیکسل هم کوچکترین واحد دیجیتالی عکس محسوب میشود. میتوان گفت که جمع چندین مگاپیکسل در کنار هم یک تصویر را شکل میدهند؛ حالا این تصویر میخواهد یک عکس باشد یا یک ویدیو روی صفحه کامپیوتر.
دوربینها معمولا به وسیله اندازه مگاپیکسل خود ترازبندی میشوند. یک دوربین با مگاپیکسل بالا، معمولا تصاویر بزرگتری را تولید میکند که میتوانند باکیفیت باشند، اما لزوما این گونه نیست. مگاپیکسل فقط یکی از فاکتورهای یک دوربین عکاسی هست و کیفیت نهایی تصویر به مواردی مثل کیفیت سنسور، کیفیت لنز و نرمافزار پردازش تصویر آن بستگی دارد.
این روزها گوشیهای پایینرده و میانرده زیادی، مخصوصا از شرکتهای چینی تولید میشوند که مگاپیکسل بالایی دارند اما کیفیت نهایی آنها پایین است. حتما پیش از خرید بررسیهای مختلفی را از دوربین گوشی خود ببینید و صرفا به عدد بالاتر مگاپیکسل دوربین آن بسنده نکنید. مگاپیکسل بالاتر صرفا برای زمانی کاربرد دارد که بخواهید تصویر خودتان را در اندازههای بالاتر چاپ کنید و به مواردی مثل عکاسی در شب کمکی نمیکند.
لنز اولترا واید
حتما تا به حال اسم لنز واید و اولترا واید را در دوربین گوشیها شنیدهاید. همان طوری که از اسمش پیداست، لنزهای واید به شما اجازه میدهند تا تصویر عریضتری را روی گوشی خود ثبت کنید. لنز اولترا واید در کنار آن، حتی به ثبت تصاویر عریضتر کمک خواهد کرد. اگر گوشی شما این لنزها را داشته باشد، برای ثبت تصاویر داخل شهری و مناظر به مشکلی نخواهید خورد.
دوربین سلفی پاپ آپ
از زمانی که گوشیها با ناچ عرضه شدند، لنز دوربین جلو یا سلفی آنها داخل ناچ قرار گرفت. بعضی از گوشیهای سامسونگ حتی با حذف ناچ، همچنان بخشی از صفحه نمایش را به دریچه دوربین سلفی اختصاص میدهند. برای رفع این مشکل و ارائه گوشیهای تمام صفحه، بعضی از شرکتها سراغ دوربین سلفی پاپ آپ رفتند که داخل بدنه قرار میگیرد و در زمان نیاز، بیرون میآید. این نوع از دوربین سلفی، برای کسانی که روی تمام صفحه بودن گوشی خود حساسیت دارند فوقالعاده است.
۴K و ۶۰ فریم بر ثانیه
دوربین گوشیهای جدید معمولا میتوانند به صورت ۴K فیلمبرداری کنند. گوشیهای پرچمدار و بعضی از میانردهها، حتی میتوانند علاوه بر کیفیت ۴K، با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه فیلمبرداری کنند. این قابلیت برای کسانی که عاشق فیلمبرداری هستند، تولید محتوای ویدیویی میکنند یا ولاگهای یوتوب تولید میکنند، بسیار کاربردی است.
ستاپ چند دوربینه
گوشیهای امروزی به ستاپ چند دوربینه خود معروف هستند. در حال حاضر تقریبا تمام گوشیهای بازار حداقل یک ستاپ دو دوربینه و بالاتر دارند که لنز اصلی و لنز اولترا واید در آنها قرار گرفته. لنزهای دیگر مثل ماکرو و تله فوتو هم برای عکاسهای حرفهایتر کاربردی هستند.
لرزشگیر اپتیکال
لرزشگیر اپتیکال یا Image Stabilization یکی از ویژگیهای دوربینها برای کاهش تار بودن تصویر در هنگام عکاسی و فیلمبرداری است و به ثبت تصاویر شارپتر و پرجزئیات کمک میکند.
نرمافزار دوربین
به کارگیری سختافزار دوربین مستلزم داشتن قابلیتهای نرمافزاری مختلف است. حتما دیدهاید که به محض بازکردن دوربین گوشی، با انبوهی از گزینهها و حالتهای گوناگون روبهرو میشوید که هر کدام بسته به نوع عکسی که میخواهید ثبت کنید، کارایی به خصوص خود را دارند.
نرمافزار دوربین، حالتها و اصطلاحات گوناگون
HDR
های داینامیک رنج یا به اختصار HDR به شما کمک میکند تا تصاویری با رنج داینامیک بهتر (سایه و هایلایت) صبت کنید. این قابلیت برای عکاسی مناظر و محیطهای باز، مخصوصا در نور روز به کار میآید.
AI Camera
این روزها همه جا صحبت از هوش مصنوعی است و دنیای عکاسی هم از آن مستثنی نیست. هوش مصنوعی به شما کمک میکند تا کیفیت عکسهایی که ثبت میکنید بالاتر رفته و به واقعیت نزدیکتر شود.
Burst Mode
حالت عکاسی چندگانه یا Burst Mode به شما اجازه میدهد تا لحظات کوتاه و خاص مثل حرکات ورزشی و … را در چند تصویر ثبت کنید و حتی بعدا آنها را به ویدیو تبدیل کنید.
Portrait Mode
حالت پرتره یا Portrait Mode به شما کمک میکند تا سوژه را هایلایت کرده و بک گراند آن را تار کنید تا یکی از افکتهای عکاسی حرفهای را در گوشی خود همیشه داشته باشید.
Auto Focus
حالت اتو فوکوس اجازه میدهد تا برای سوژههای همیشه در حال حرکت، تصویری با جزئیات بالا ثبت کنید که در عکاسی ورزشی و حیات وحش به کمکتان میآید.
اندازه مناسب برای خرید گوشی
راهنمای خرید بهترین گوشی موبایل بازار ایران در اندازه صفحه نمایش گوشیهای موبایل به وسیله اینچ سنجیده میشود اما بعضا با سانتیمتر هم میتوانید اندازهگیریهای آن را ببینید. گوشیهای با صفحه نمایش بزرگ این روزها عادی شدهاند اما بعضی گوشیها هم هنوز اندازهای زیر ۶ اینچ دارند و البته هر صفحه برای یک استفاده خاص مناسبتر است.
اندازههای گوناگون گوشی و کاربرد هر کدام
۴ تا ۵ اینچ
بیشتر از همه به درد تماس گرفتن، وبگردی ساده و استفاده ساده از سوشال مدیا میخورد.
۵ تا ۶ اینچ
برای وبگردی سنگین، جواب دادن به ایمیلها، استفاده حرفهای از سوشال مدیا، گیمینگ عادی و ادیت کردن به کار میآید.
۶ اینچ و بزرگتر
برای ادیت سنگین ویدیو، بازیهای سنگین و رقابتی، استفاده از برنامهها به صورت اسپلیت اسکرین، خواندن داکیومنت و کتاب و حتی تماشای فیلم به کار میآید.
نوع نمایشگر
با این که اندازه صفحه گوشی اهمیت دارد، پنل، زاویه دید آن و نوع تکنولوژی رنگی که در آن به کار رفته نیز حائز اهمیت زیادی است که به شما مخصوصا برای خواندن و نوشتن بهتر روی آن صفحه کمک میکند.
تکنولوژی رنگی به کار رفته در صفحه گوشی همان چیزی است که باعث میشود ببینید رنگ واقعی یک سوژه با رنگی که صفحه به شما نشان میدهد چقدر نزدیک است. این موضوع برای کسانی مهم است که رنگها در عکسهایی که میگیرند و البته سریال و فیلمهایی که تماشا میکنند حائز اهمیت ویژه است.
زاویه دید یا viewing angle نیز به حداکثر زاویهای اشاره دارد که میتوانید صفحه گوشی را از چشم خود دور کنید و با این حال همچنان تصویر واضح و شفافی ببینید. هر چقدر گوشی از این زاویه دورتر شود، کنتراست و saturation تصویر پایینتر آمده و تصویر مات میشود.
انواع پنلها و نوع نمایشگر گوشیهای موبایل
LCD
السیدی هم در رزولوشن HD و هم Full HD موجود است و از زاویه دید و تولید رنگ متوسطی بهره میبرد.
Retina
صفحه رتینا در رزولوشن Full HD و FHD+ موجود است و برای وبگردی سنگین، ایمیل و گیمینگ ساده مناسب است. زاویه دید و تولید رنگ این صفحه خوب است.
OLED
صفحه اولد در رزولوشن UHD و QHD موجود است و برای گیمینگ سنگین، کار اسپلیت اسکرین و تماشای فیلم عالی است. این نوع از صفحه نمایش از بهترین تکنولوژی تولید رنگ و زاویه دید بهره میبرد.
AMOLED
این صفحه نمایش در رزولوشن Full HD، QHD و UHD موجود است و برای گیمینگ سنگین، کار اسپلیت اسکرین و تماشای فیلم عالی است. تکنولوژی تولید رنگ و زاویه دید این صفحه نمایش خیلی خوب است.
Super Retina
این صفحه نمایش در رزولوشن Full HD، QHD و UHD موجود است و برای گیمینگ سنگین، کار اسپلیت اسکرین و تماشای فیلم عالی است. تکنولوژی تولید رنگ و زاویه دید این صفحه نمایش فوقالعاده عالی است.
بهتر شدن تجربه کاربری با رفرش ریت (نرخ نوسازی تصویر)
اگر بخواهیم رفرش ریت را خیلی ساده تعریف کنیم، باید گفت تعداد دفعاتی است که صفحه نمایش گوشی شما در هر ثانیه آپدیت میشد. واحد سنجش رفرش ریت هرتز (Hz) است و به طور خاص میتوان گفت که فیلم دیدن و تماشای بازی روی صفحه نمایش با رفرش ریت بالاتر، تجربه به شدت بهتری را برای شما خواهد ساخت.
انواع نرخ نوسازی یا رفرش ریت و کاربرد آنها
۶۰ هرتز
این صفحه برای کسانی که زیاد بازی نمیکنند و استفاده آنها از گوشی موبایل به تماس گرفتن، وبگردی و سوشال مدیا محدود میشود، عالی است.
۹۰ هرتز
این صفحه برای وبگردی و سوشال مدیا، گیمینگ نیمه حرفهای و استفاده نسبتا سنگین از گوشی عالی است.
۱۲۰ هرتز
در حال حاضر بهترین گزینه برای یک گوشی موبایل است. صفحه ۱۲۰ هرتزی برای گیمینگ حرفهای روی گوشی و البته تماشای فیلم و استفاده از سوشال مدیا فوقالعاده است.
انتخاب بهترین حافظه رم
راهنمای خرید بهترین گوشی موبایل بازار ایران در حافظه موقت یا رم (Random Access Memory) بخشی از گوشی تلفن شماست که سیستم عامل، اپلیکیشنها و دیتایی که در لحظه پردازش میشوند، در آن ذخیره خواهد شد. هر چقدر که رم گوشی شما بالاتر باشد، برنامهها خیلی سریعتر باز شده و به صورت روانتری اجرا میشوند و البته قابلیت مولتی تسکینگ یا استفاده از چند برنامه به صورت همزمان، راحتتر خواهد بود.
حجمهای مختلف حافظه رم و کاربرد آنها
رم تا ۴ گیگابایت
برای تماس، کارهای ساده وبگردی و سوشال مدیا سبک مناسب است
۴ تا ۶ گیگابایت
برای وبگردی مداوم، جواب دادن به ایمیلها، سوشال مدیا و گیمینگ ساده مناسب است
۶ تا ۸ گیگابایت
برای تماشای حرفهای ویدیو، بازیهای ویدیویی و کتاب خواندن مناسب است
۸ تا ۱۲ گیگابایت
برای استفاده سنگین مثل بازیهای روز دنیا، ادیت ویدیو و باز گذاشتن چند برنامه به صورت همزمان عالی است
انتخاب بهترین پردازنده و تفاوت بین آنها
پرفورمنس یا همان توان پردازنده شما، هسته اصلی گوشیای است که آن را میخرید و قدرت اصلی هر کاری که با آن انجام میدهید، از آن گرفته میشود؛ از وبگردی اینترنت گرفته تا تماشای سریالهای مورد علاقه، اجرای برنامهها و حتی بازیها، هر چقدر که پردازنده شما قویتر باشد، راحتتر و بدون مشکلتر خواهد بود و تجربه بهتری برای شما خواهد ساخت. از طرفی هم قویتر بودن پردازنده، تاثیر مستقیمی روی قیمت تمام شده گوشی هوشمند شما خواهد داشت.
معرفی تراشهها و پردازندههای مرسوم بازار موبایل
کوالکام
پیشروی صنعت پردازندهها که به خاطر پردازندههای اسنپدراگون شناخته میشود. در کلاسهای سری ۴، سری ۶، سری ۷ و سری ۸ شناخته میشود و از فناوری ۵G هم پشتیبانی میکند. کوالکام برای کیفیت ساخت و توانش شناخته میشود.
مدیاتک
این شرکت تایوانی بهترین پردازندهای میانرده را میسازد و چیپستهای آن به نامهای Helio و Dimensity شناخته میشوند که از ۵G پشتیبانی میکند.
اپل
اپل پردازندههای انحصاری برای موبایلهای خودش یا آیفون میسازد که در اکوسیستم خودش به خوبی کار میکند. آخرین پردازنده اپل A15 و A16 است که هر دو از ۵G پشتیبانی میکنند.
اگزینوس
سری اگزینوس محصول سامسونگ است و در تمام گوشیهای اپل از پایینردههای سری J گرفته تا پرچمدارهای سری S از آن استفاده میکنند و از ۵G پشتیبانی میکنند.
سوالات متداول قبل از خرید گوشی موبایل
مانند هر محصول الکترونیکی دیگری، خرید گوشی موبایل هم کاری چندان آسان نیست و دلیل آن، وجود انبوهی از برندها و صدها مدل گوشی موبایل است که انتخاب بهترین گزینه از بین آنها، با توجه به اجزایی که دارند مانند دوربین، صفحهنمایش، پردازنده و سختافزار، کار ما را مشکل میکند. ما در این راهنمای خرید سعی میکنیم تا محصولات خوب و مناسب را به شما معرفی کنیم، با این حال، یک سری سوال و جوابهای ابتدایی وجود دارد که اگر به این موارد هم توجه کنید، قطعا تاثیر زیادی رو انتخاب نهایی شما خواهد گذاشت.
مشاهده سوالات متداول قبل از خرید گوشی موبایل
۱- آیا توجه به بودجه برای خرید گوشی موبایل مهم است؟
صد درصد، در خرید چه گوشی موبایل و چه هر چیز دیگری، شما باید سقف بودجه خود را مشخص کنید. ابتدا ببینید تا چه میزان میتوانید برای خرید یک گوشی موبایل هزینه کنید و سپس برای مثال، به این راهنمای خرید گوشی موبایل دیجیکالا مگ سر بزنید تا ببینید چه گوشیهایی متناسب با بودجهتان است. البته توجه داشته باشید که قرار نیست شما با تعیین سقف بودجه، تمامی آن سرمایهای که برای خرید موبایل در نظر دارید را هزینه کنید. شاید یک گوشی ارزانتر از چیزی که انتظارش را دارید، پاسخگوی تمامی نیازهای شما باشد.
۲- آیا به سراغ گوشیهای پرچمدار قدیمی بروم یا حتما پرچمدار جدید تهیه کنم؟
بحث در مورد گوشیهای پرچمدار نسبت به گوشیهای میانرده یا اقتصادی تا حد زیادی متفاوت است. شما میتوانید فارغ از سال ساخت، به سراغ پرچمداران یک، دو یا حتی سه سال گذشته برخی برندها مانند آیفون یا سامسونگ بروید و همچنان شاهد قدرت سختافزاری، نمایشگر عالی و دوربینهای باکیفیت باشید. با این حال چنین قضیهای وقتی میتواند به صرفه و خوب باشد که شما نتوانید با همان هزینهای که برای پرچمدار دو سال گذشته میکنید، گوشی بهتری بخرید. در حال حاضر برندهای گوناگون مانند سامسونگ، شیائومی، وانپلاس و حتی ناتینگ، گوشیهایی را عرضه میکنند که اصطلاحا قاتل پرچمدار نامیده میشوند و در قالبی مقرون به صرفه، گوشیهایی با امکانات فوقالعاده و به خصوص فناوریهای جدید عرضه میکنند که میتوانند به پرچمداران هم نسل خود نزدیک شوند.
۳- به چه مقدار رم نیاز داریم؟
به طور استاندارد، معمولا هر کسی میتواند با ۶ گیگابایت حافظه رم هر کاری که از گوشی هوشمند خود انتظار دارد را انجام دهد. با این حال در صورتی که از گوشی موبایل خود استفاده سنگین میکنید و به طور مستمر دستتان هست و برنامههای گوناگون در حال اجرا هستند، ۸ گیگابایت رم به بالا برایتان گزینه مناسبی محسوب میشود. اگر کاربری هستید که از گوشی خود صرفا برای گشت و گذار در شبکههای اجتماعی، تماس و کار با اپلیکیشنهای کاربردی و بانکی استفاده میکنید، گوشیهایی با ۴ گیگابایت رم را برایتان توصیه میکنیم.
۴- چه مقدار فضای ذخیرهسازی مناسب است؟
معمولا گوشیهای هوشمندی که دارای ۱۲۸ گیگابایت فضای ذخیرهسازی هستند، شاید پایهایترین و استانداردترین فضا را در اختیار داشته باشد اما با توجه به بالا رفتن حجم عکسها و ویدیوها به خاطر افزایش توانایی دوربینها از حیث مگاپیکسل و وضوح ویدیوها تا ۴K و حتی ۸K، این روزها توصیه میشود که از گوشیهای هوشمندی با حافظه ۲۵۶ گیگابایت به بالا استفاده شود. البته این قضیه برای کسانی صدق میکند که از گوشی موبایل خود برای عکاسی و فیلمبرداری به وفور استفاده میکنند. اگر کاربری کممصرف هستید، توصیه میکنیم به سمت گوشیهای ۱۲۸ گیگابایتی بروید یا اگر حجمهای پایینتر را انتخاب میکنید، گوشی موبایلی تهیه کنید که از اسلات کارت حافظه میکرو SD پشتیبانی میکند تا اگر روزی خواستید، فضای ذخیرهسازی خود را با خرید کارت میکرو اسدی افزایش دهید.
۵- باتری تا چه اندازه مهم است؟
در مورد باتری، باید به دو چیز توجه کنید. یک حجم باتری و دو سرعت شارژ. در حال حاضر اکثر گوشیهای موبایل بازار، دارای باتریهایی با بیش از ۴۵۰۰ میلیآمپر ساعت حجم هستند که توصیه میشود بیشتر به سراغ گوشیهایی با باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی بروید. اما شاید مهمتر از حجم، تا حد زیادی سرعت شارژ است. اگر به سراغ گوشیهای سامسونگ یا اپل بروید، حداکثر سرعت شارژی که دریافت میکنید به ۳۰ وات و در موارد معدودی ۴۰ وات میرسد، اما اگر طالب سرعت شارژ بیشتری باشید، باید به سراغ گوشیهایی مانند شیائومی یا وانپلاس بروید که سرعت شارژشان حتی به ۱۲۰ وات میرسد. هر چه سرعت شارژ بیشتر باشد، زمان کمتری را نیاز دارید تا گوشی به شارژر وصل باشد. برای مثال، گوشی ۱۱T پرو شیائومی با شارژر ۱۲۰ وات میتواند تنها در عرض ۱۵ دقیقه، صفر تا صد باتری را شارژ کند و اگر مقدار شارژ گوشی برای مثال روی ۵۰ درصد باشد، تنها ۶ یا ۷ دقیقه زمان برای شارژ ۱۰۰ درصدی زمان نیاز دارید. این در حالی است که گوشی پرچمدار سامسونگ گلکسی S23 با سرعت شارژ ۲۵ واتی، به بیش از یک ساعت زمان برای صد درصد شدن شارژ نیازمند است.
۶- کدام صفحهنمایشها در گوشیهای هوشمند بهتر هستند؟
به طور گسترده، ما چند نوع پنل در بین گوشیهای هوشمند این روزها میبینیم. گوشیهایی مجهز به پنل IPS LCD که طیف وسیعی از محصولات اقتصادی تا میانرده را شامل میشوند، بسته به میزان وضوحی که در اختیارتان قرار میدهند کیفیت مختلفی دارند. برای مثال گوشی که وضوح ۷۲۰ یا همان HD دارد و به پنل IPS LCD مجهز است، کیفیت پایینتری نسبت به گوشی که صفحهنمایش فول اچدی یا همان ۱۰۸۰p مجهز به پنل IPS LCD دارد، در اختیارمان قرار میدهد. با این حال اگر به دنبال غنای رنگ، وضوح و شفافیت بالا هستید، به سراغ گوشیهایی بروید که به پنل OLED مجهز هستند. معمولا این دست از گوشیها از پنلهایی مانند AMOLED، SUPER AMOLED یا OLED استفاده میکنند که همگی از خانواده OLED محسوب میشوند.
دیدگاه ها برای این نوشته بسته می باشد